sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

Massojen kärkijoukko testasi kaikki Plevnan omat oluet paitsi Smörre -ruis India Pale Alen. Joukkoon kuuluivat Markku Jantunen ja Mikä Lähteenmäki. Arvosana kuusiportaisella korkeakouluasteikkolla 0-5, jossa 0 on hylätty eli jäi juomatta loppuun. Arvostelu on suhteutettu osittain kuhunkin oluttyyppiin ja osittain omaan makuun. Arvostelusta saavat suurimman he, jotka tuntevat testaajien olutmaun. Olutta juotiin 0.125 litraa per olut per henkilö paitsi kahta ensimmäistä juotiin 0.25 litraa per henkilö. Näillä tiedoilla tieteellisesti kunnianhimoiset henkilöt voivat toistaa kokeen.

1. Pils

Markku 4/5. Sopivasti humaloitu, erittäin hyvä pilsneri. Mika 4/5. Sama kommentti.

2. Bock

Markku 3/5. Ihan ok, vaikea keksiä sanottavaa. Mika 3/5. Mika odotti vahvemman makuista. Alkoholi ei maistu.

3. Stout

Markku 3/5. Vahva maku, maltainen. Ei humaloiduimmasta päästä. Äärimmäisen paahdettu maku. Mika 3/5. Turhankin vahva maku. Maltainen. Ei sovellu humaltumistarkoituksessa juomiseen.

4. Severin Extra India Pale Ale

Markku 2/5. Sitrusmainen, humalaisuus keskitasoa. Mika 2/5. Voimakas tuoksu. Hapan. Humaloitua sitruunamehua.

5. Vehnä

Markku 5/5. Loistava maku, piparkakkumainen. Tasapainoinen. Vähintään yhtä hyvä kuin Paulaner Hefe Weizen mutta ei "banaanimehumainen". Mika 4/5. Erittäin hedelmäinen, appelsiinimainen.

6. Tähti III

Markku 2/5, ok peruslager. Suomalainen vaalea peruslager. Vetisehkö. Mika 3/5, mauton, ei pahaa.

7. Siperia Imperial Stout

Markku 3/5. Vahva maku, sitruunainen tuoksu. Happamahko. Mika 4/5. Tyypillinen. Vahva luonne. Keskivahvasti humaloitu.

8. James (savuolut)

Markku 0/5. Maku tuo mieleen palaneet sähköjohdon eristeet. Joisin tätä vain kerran. Mika 2/5. Vahva savun tuoksu ja maku. Ei juurikaan humalaisuutta.

9. Tumma

Markku 3/5. Ok tsekiläinen lager. Ei valittamista. Parempi kuin esikuvansa. Ei liian makea. Mika 4/5. Mieto. Ei juurikaan humalaisuutta. Tasapainoinen maku.

10. Pikkumusta

Markku 2/5. Lajityyppinsä mukainen. Ei kuitenkaan liian makea. Ei erityisen nautinnollinen. Mika 3/5. Mieto. Ei juurikaan humalaisuutta. Hivenen erikoinen eikä kovin hyvä sivumaku.

11. Mansen Pride

Markku 3/5. Voimakas tuoksu. Ok ale. Mika 4/5. Varsin hyvä ale.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu