lauantaina, helmikuuta 20, 2010

MisäärijääkiekkoJääkiekko on monen pallopelin tavoin siten symmetrinen, ettei sille ole olemassa misääripeliä samassa mielessä kuin monelle korttipelille on. Esimerkiksi tikkipeleissä misääripeli on sitä, että vältetään ottamasta tikkejä sen sijaan, että pyrittäisiin ottamaan niitä. Siis jos jääkiekossa olisi tavoitteena tehdä mahdollisimman monta maalia omiin ja välttää kiekon joutumista vastustajan maaliin, peli ei muuttuisi millään tavoin (paitsi, jos maalivahdit eivät saisi vaihtaa paikkaa).

Mielenkiintoinen kysymys sen sijaan on millä maailman valtioista on kaikkien huonoimmat edellytykset voittaa jääkiekon olympiakultaa. Arvelen, että tuo valtio on Nauru, koska 1) Nauru sijaitsee lähes päiväntasaajalla ja merenpinnan tasolla (40 km päiväntasaajalta etelään), 2) Naurun asukasluku on vain noin 14 000 ja 3) Naurun BKT per capita on niin alhainen, etteivät naurulaiset taatusti sijoita vähiä rahojaan jäähallin rakentamiseen. Vai onko parempia kandidaatteja? Mikä olisi seuraavaksi epätodennäköisin jääkiekon olympiakullan voittaja?

Lisäys: Naurulaiset ovat myös keskimäärin erittäin lihavia mutta niin on Timo Jutilakin (nykyään).

11 kommenttia:

11:40 ap. , Blogger kattoratsastaja kirjoitti...

Naurulla on näköjään ainakin jalkapallojoukkue. Jalkapalloa onkin mahdollista harrastaa hyvin vaatimattomin investoinnein.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nauru_national_football_team

 
1:41 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Nauru muuten oli niiden muutamien valtioiden joukossa, jotka tunnustivat Etelä-Ossetian ja Abhasian. Huhujen mukaan Venäjä maksoi Naurulle 50 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

 
11:58 ip. , Blogger IDA kirjoitti...

Nopeasti ajatellen - siis kommentti ihan lennosta - muuttuisihan se. Joukkuepeleissä oleellista on se koko joukkue ja luotto maalivahtiin on perusedellytys koko peliin lähtemiselle. Jos asetelma käännettäisiin noin kuten kuvailit, niin siihen tulisi sellainen henkinen petoksen mahdollisuus voimakkaasti mukaan ja se taas muuttaisi koko pelin luonteen.

Timo Jutilasta on todettava, että verkosta ei enää löydy vilkkuvaa Timo Jutilaa, jonka olisin tähän smammannut ;)

 
12:09 ap. , Blogger Markku kirjoitti...

Tuota noin, jos maalivahdit saavat vaihtaa paikkaa, niin misäärijääkiekko on tarkalleen sama peli kuin normaalijääkiekko.

 
1:57 ap. , Blogger IDA kirjoitti...

Joo. Totta. Tuohon kuitenkin tulisi se, että pitäisi tehdä maaleja omaa maalivahtia vastaan. Eli kaikki sellainen joukkuepeleihin liittyvä pukukoppitouhu sekoittaisi pakkaa.

 
10:58 ap. , Blogger Markku kirjoitti...

Joo. Totta. Tuohon kuitenkin tulisi se, että pitäisi tehdä maaleja omaa maalivahtia vastaan.

Ei tulisi, jos maalivahdit saisivat vaihtaa paikkaa.

 
4:11 ip. , Blogger kattoratsastaja kirjoitti...

Hauska laji voisi olla misäärimäkihyppy, joka kuitenkin pitäisi suorittaa normaalista mäestä tavallisin varustein. Pitäisi yrittää hypätä mahdollisimman lyhyt hyppy mahdollisimman huonolla tyylillä.

Pelleuimahypyt veteen ovat eräänlainen misäärilaji, mutta kyllä ne vaativat taitoa.

 
11:30 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Arvelisin, että misäärijääkiekossa, jos maalivahti menisi vartiomaan vastustajan maalia, hänellä ei olisi oikeutta oleskella vastustajan maalialueella, siis peli sittenkin muuttuisi.

 
11:34 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Plus aloitusvoitosta päästäisiin hyökkäämään viidellä nollaa vastaan. Jääkiekko kaikkine paitsio jne. sääntöineen ei ole symmetrinen peli.

 
8:04 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Originelli isoenoni pohti yleisurheilun maailmanmestaruuskisojen 1983 yhteydessä lajia nimeltä mataluushyppy. Siinä voittaisi se, joka hyppäisi matalimmalle. Pohdittiin, että suoritus olisi hankala mitata ja laji vaatisi aika hi-tech-suorituspaikat, mutta minusta olisi kiehtovaa miten harjoiteltaisiin lajia, jossa jalkapohjat ovat ainakin hetken kokonaan ilmassa mutta mahdollisimman lähellä maata.

Muistan kuinka hän esitti lajia. Siinä hypättiin tasajalkaa muutama sentti eteenpäin.

 
7:07 ap. , Blogger Jaska Brown kirjoitti...

Tuvalu voisi olla vielä kovempi kanditaatti. Populaa ja rahaa vielä vähemmän kuin Naurulla. Hetken mietin myös Vatikaania (kuvitelkaa piispanhiipan muotoista kypärää), mutta sitten muistin että sveitsiläiskaartilaisilla on Vatikaanin kansalaisuus.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu