lauantaina, huhtikuuta 24, 2010

A.Le Coq Porter

Olutblogin artikkelin ansiosta meikäläinen maistoi otsikossa mainittua olutta. Yksi ratkaiseva seikka jäi Olutblogin pitäjältä mainitsematta: kyseessä on pohjahiivaolut. Porterit ovat yleensä pintahiivaoluita, joten niiden makukin on yleensä melko erilainen kuin kuin A.Le Coqin. Ei tuota olutta nyt moittiakaan voi mutta se kyllä maistuu ja vaikuttaa enemmän jonkinlaiselta dunkelilta vähän paremmasta päästä. Hyvä pehmeä karamellimaltaan maku mutta Koffin porter esimerkiksi on aivan toisesta maailmasta. Onhan Sinebrychoff Porter kuitenkin tyylipuhdas pintahiivakäymisellä tuotettu imperial stout, jossa erittäin runsaasti humalaa, mallasta ja ylipäätään aromeita. (Väitin muutama päivä sitten Sinebrychoff Porteria baltic porteriksi mikä ei välttämättä pidäkään paikkaansa, koska Itämeren rannikon maissa porterit alettiin tehdä pohjahiivakäymisellä jo kauan sitten.) Tunnen itseni hieman petetyksi, koska odotin jotain muuta. Halpaa lystiähän A.Le Coq Porterin juominen toki on. Puolen litran pullo Alkossa maksaa vähän alle kolme euroa ja alkoholiakin on 6,5 tilavuusprosenttia. Otan tapauksesta vaarin ja selvitän tarkemmin millaisesta oluesta on kyse ennenkuin ostan kokeilua varten.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu