keskiviikkona, lokakuuta 27, 2010

Tytöt ja hevosetMorbus fictus kirjoittaa muitakin viisauksia mm. aiheesta mitä Freud sanoisi tyttöjen hevosharrastuksesta. Kommentoin Sigmundin tyttären psykoanalyytikko Anna Freudin teoriaa:


1. Hikinen, rytmisesti reisien välissä liikkuva lihaksikas ori tyydyttää esipuberteettisen tytönmielen tiedostamattomia, primitiivisiä autoeroottisia mielihaluja.
2. Hevosen hoitaminen tarjoaa kanavan äidillisen hoivavietin toteuttamiseen.
3. Oman kehon jatkeena toimiva hevonen on tapa kompensoida peniskateutta.
4. Pyrkimyksessa hallita ja kouluttaa hevosta on tosiasiassa kyse fallisesta sublimaatiosta.


Tuo selityshän on täyttä tervettä järkeä mitä tulee esipuberteettisten tyttöjen hevosharrastusten motiiveihin paitsi kahden jälkimmäisen kohdan osalta: eivät tytöt ja naiset miesten kyrpiä kahdehdi. Sen sijaan he kadehtivat kyllä - nykyään aivan avoimesti - miesten suurempia ansiotuloja ja fyysistä kykyä käyttää lähisuhde- ja muuta väkivaltaa. Naisten ikiaikaisena keinona päästä osingoille noista vallan muodoista on kesyttää vallankäyttäjämies naisellisia avujaan käyttäen. Mitä muuta viisisataakiloisen ja pillastuessaan tappavan vaarallisen otuksen hallinnan opettelu on kuivaharjoittelua haastavia miessuhteita varten?

1 kommenttia:

7:25 ip. , Blogger Tiedemies kirjoitti...

Olisi kiintoisaa nähdä tutkimus, jossa tutkittaisiin naisten riskiä joutua väkivaltaisen miehen pieksemäksi regressiolla, jossa selittävinä muuttujina ovat a) miehen tell-tale merkit väkivaltaisuudesta ja b) hevosharrastus.

Nämä pitäisi molemmat ottaa mukaan, koska hevosharrastus voi korreloida (jompaan kumpaan suuntaan) sen kanssa, että tyttö tuntee vetoa väkivaltaisuudesta kieliviin piirteisiin (korkea dominanssi, "vaarallinen" menneisyys jne jne.). Jos hevosharrastus laskisi riskiä joutua väkivallan uhriksi, tämä osoittaisi teoriasi oikeaksi tai ainakin oikean suuntaiseksi.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu