perjantaina, helmikuuta 26, 2010

Suomessa hyysätään väkivaltarikollisia14-vuotias poika raahattiin kotibileistä metsään, jossa neljä noin samanikäistä nuorta, joista vanhin oli sillä hetkellä 16-vuotias, hakkasi hänet tajuttomaksi. 16-vuotias löi häntä pullolla päähän niin, että pullo rikkoutui. Juttu meni sovitteluun, jossa syylliset tuomittiin maksamaan kukin 300 euroa korvausta uhrille. Syyttäjä päätti kuitenkin nostaa 16-vuotiasta vastaan syytteen ja hänet tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä 35 päiväsakkoon. Maksettavaa kertyi peräti 210 euroa. Sakoista ei tule merkintää rikosrekisteriin.

Lähde: Iltalehti

Lyöminen toista ihmistä lasipullolla päähän niin voimakkaasti, että pullo särkyy, aiheuttaa uhrille kuoleman tai vakavan vammautumisen riskin. Teko on mielestäni niin törkeä, että siitä siitä tulisi tuomita vähintään tuhansien eurojen korvaus riippumatta vammautumisesta.

Suomen oikeuslaitos vainoaa epäsuosittuja poliittisia mielipiteitä ja faktojen sanomisesta ääneen voi saada tuomion mutta väkivaltarikoksista selviää naurettavan pienillä sakoilla. Suomen oikeuskäytännöllä ja diktatuurivaltioiden oikeuskäytännöllä on erittäin paljon yhteistä.

Oikeuden ratkaisu on selkeä signaali nuorisolle, että koulunpihojen nyrkkivalta saa rauhassa jatkua. Päättäjille ei tietenkään tule hetkeksikään mieleen, että väkivaltarikollisuuden kitkeminen nuorison keskuudesta voisi ehkäistä kouluammuskeluja. Sen sijaan maamme satojen tuhansien metsästäjien ja uhreiluampujien harrastuksia pyritään hankaloittamaan järjenvastaisella ja tehottomalla byrokratialla. On vaikea päättää onko suuri osa maamme päättäjistä pahoja vai tyhmiä ihmisiä.